Flanders' Care

Gepubliceerd op 08 juli 2010

Flanders' Care

Flanders’ Care (voorheen Vlaanderen Medisch Centrum) is een belangrijke pijler van het plan Vlaanderen in Actie. Flanders' Care wil de revolutionaire vooruitgang in wetenschap en technologie aanwenden in het voordeel van de zorgsector. Het platform streeft innovatie na en kruisbestuiving onder zorgactoren, kenniscentra en bedrijfswereld. Het moet een revolutie teweegbrengen in het zorgtechnologische aanbod en Vlaanderen internationaal promoten als innovatieve zorgregio.

Persconferentie: een stand van zaken

Tijdens de persconferentie van 8 juli 2010 werd de opzet, aanpak en belang van Flanders’ Care toegelicht. Verschillende beleidsmaatregelen zijn intussen klaar voor uitvoering in samenwerking met de zorgsector en de ondernemingswereld.
Het zorgvernieuwingsplatform o.l.v. voorzitter Johan Hellings (CEO van de ziekenhuiskoepel Icuro) is de stuurcabine. Hij stelde de vormgeving en de website van Flanders’ Care voor en lichtte de ambitie van het zorgvernieuwingsplatform toe. Enkele concrete cases geven aan waar Flanders' Care voor staat.
De presentatie was tegelijk voor alle betrokkenen een eerste stap richting samenwerkingsopportuniteiten.

Meer weten?

U kunt hier de integrale persconferentie bekijken.

Op www.ministerjovandeurzen.be zijn volgende documenten te bekijken:

  • een beeldverslag van de persconferentie met interviews;
  • de powerpointpresentatie;
  • een reportage over één van de tijdens de persconferentie gepresenteerde cases.

Contact

Luc DE SERANNO, Woordvoerder kabinet Kris Peeters, gsm: 0477 38 23 37

Robbie SCAUT, Woordvoerder kabinet Ingrid Lieten, gsm: 0476 32 73 54

Dit kan je ook interesseren

25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.