Groenboek Nieuw Industrieel Beleid

Filter items
Nieuws
1 oktober 2010

Groenboek Nieuw Industrieel Beleid

Vandaag 1 oktober 2010 stelde Minister-president Kris Peeters het Groenboek Nieuw Industrieel Beleid voor.

Noodzaak van een Nieuw Industrieel Beleid (NIB)

Het kader waarbinnen onze economie en industrie zich afspeelt is de laatste jaren sterk veranderd. We vermelden als belangrijkste oorzaken: ICT, de globalisering, de opkomst van de groeilanden en het belang van ecologie, klimaat en energie. Als gevolg hiervan hebben zowel de Europese Commissie als verschillende buurlanden (UK, G, F, NL) initiatieven genomen rond een nieuw industrieel beleid.

De ‘industrie van de toekomst’ is het fundament van een competitieve en duurzame economie in Vlaanderen. De Vlaamse economie heeft een nieuw industrieel beleid (NIB) nodig om zijn economisch weefsel via een transformatie te versterken zoals gesteld door de Staten Generaal voor de Industrie.

Visie op een Nieuw Industrieel Beleid voor Vlaanderen

Centraal in het NIB staat het inzicht dat er nood is aan een nieuw productiviteitsoffensief gebaseerd op transformerende innovatie. Het traditioneel productiviteitsmodel loopt tegen zijn grenzen aan. Het nieuwe model richt zich op de latente productiviteitswinsten in een kenniseconomie door een betere benuttiging van spillovers en ongebruikt creatief potentieel. Dit wordt goed geïllustreerd door het concept van de Fabriek van de Toekomst (FT) (Factory of the Future).

Meer info

Luc De Seranno, Woordvoerder, Tel. 02/552.60 12, GSM 0477/38.23.37, persdienst.peeters@vlaanderen.be

 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Laatste tweets