Grootschalig onderzoek naar darmflora & alzheimer van VIB: Vlaamse ambtenaren doen mee

Filter items
Nieuws
21 november 2017

Onderzoeksprojecten

Meer dan 100 Vlaamse ambtenaren werkten samen met Vlaams Minister van Innovatie Philippe Muyters actief mee aan twee onderzoeksprojecten van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB):

 • Alzheimeronderzoek van prof. dr. Christine Van Broeckhoven
 • Darmflora-onderzoek van prof. dr. Jeroen Raes.

Engagement

Minister Philippe Muyters: “Projecten zoals het alzheimeronderzoek van prof. Christine Van Broeckhoven en het Vlaams Darmflora Project van prof. Jeroen Raes zetten Vlaanderen mee op de kaart. Vaak beseffen we te weinig dat elk van ons deze toponderzoekers kan helpen, en dit op een heel eenvoudige manier. Daarom willen we ons als Vlaamse overheid engageren en zelf actief meewerken aan deze VIB-onderzoeksprojecten.”

VIB is 1 van de 4 strategische onderzoekscentra die door het Departement Economie, Wetenschap & Innovatie wordt gesubsidieerd met het oog op kennisinnovatie en -valorisatie.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Ils De Bal

Afdeling Onderzoek
Projectleider
0496 22 08 36

Meer nieuws

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (20 januari 2022)

  21 januari 2022

  O.a.

 • Toponderzoekers kunnen ook na hun pensioen verder werken in Vlaanderen

  Toponderzoekers kunnen ook na hun pensioen verder werken in Vlaanderen

  17 januari 2022

  Vlaams minister van Wetenschapsbeleid en Innovatie Hilde Crevits verruimt vanaf dit jaar de mogelijkheden voor topwetenschappers om onderzoek ook na hun pensioensleeftijd in Vlaanderen verder te zetten. Het moet vermijden dat baanbrekende kennis en onderzoeken verloren gaan doordat het Vlaamse kader momenteel geen steun biedt aan toponderzoek na het emeritaat.

 • EU-nieuws deze week | 1 - 14 januari 2022

  14 januari 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Financiering van het hoger onderwijs (OESO-rapport)

  Financiering van het hoger onderwijs (OESO-rapport)

  14 januari 2022

  Op 12 januari 2022 stelde de OESO haar rapport 'Resourcing Higher Education in the Flemish Community of Belgium' voor tijdens een online seminarie. Het rapport kadert in het OESO-project 'Resourcing higher education' waar ook Vlaanderen, naast o.a. Finland, Denemarken, Ierland, Portugal, Litouwen en Israël, aan deelneemt.

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (13 januari 2021)

  13 januari 2022

  De impact van de steunmaatregelen van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) om de effecten van de coronacrisis te milderen werd door een extern onderzoeksteam geëvalueerd. De leden van de EWI-commissie wisselen hierover van gedachten met vertegenwoordigers van het Rekenhof.