Grootschalig onderzoek naar darmflora & alzheimer van VIB: Vlaamse ambtenaren doen mee

Filter items
Nieuws
21 november 2017

Onderzoeksprojecten

Meer dan 100 Vlaamse ambtenaren werkten samen met Vlaams Minister van Innovatie Philippe Muyters actief mee aan twee onderzoeksprojecten van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB):

 • Alzheimeronderzoek van prof. dr. Christine Van Broeckhoven
 • Darmflora-onderzoek van prof. dr. Jeroen Raes.

Engagement

Minister Philippe Muyters: “Projecten zoals het alzheimeronderzoek van prof. Christine Van Broeckhoven en het Vlaams Darmflora Project van prof. Jeroen Raes zetten Vlaanderen mee op de kaart. Vaak beseffen we te weinig dat elk van ons deze toponderzoekers kan helpen, en dit op een heel eenvoudige manier. Daarom willen we ons als Vlaamse overheid engageren en zelf actief meewerken aan deze VIB-onderzoeksprojecten.”

VIB is 1 van de 4 strategische onderzoekscentra die door het Departement Economie, Wetenschap & Innovatie wordt gesubsidieerd met het oog op kennisinnovatie en -valorisatie.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Ils De Bal

Afdeling Onderzoek
Projectleider
0496 22 08 36

Meer nieuws

 • Regionale Economische Vooruitzichten 2022-2027

  18 juli 2022

  Een economische groei in Vlaanderen van 2,8% in 2022 en van 1,3% in 2023. Dat verwachten het Federaal Planbureau en de regionale statistische diensten in hun ‘Vooruitzichten’. De inflatieschok zet een rem op het economisch herstel. In de periode 2024-2027 zou de bbp-groei in Vlaanderen gemiddeld 1,5% bedragen.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 juli 2022)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 juli 2022)

  15 juli 2022

  O.a. waterstofonderzoek, Bio Base Europe Pilot Plant, bijkomende ondersteuning van de oproep zware onderzoeksinfrastructuur, subsidie Waterstofnet en Flemish Open Science Board (FOSB) en Wijzigingsbesluit kmo-portefeuille.

 • EU-nieuws deze week | 11 juli - 5 augustus 2022

  15 juli 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Vlaamse Regering vernieuwt energie-overeenkomsten met ondernemingen

  Vlaamse Regering vernieuwt energie-overeenkomsten met ondernemingen

  12 juli 2022

  De Vlaamse overheid stimuleert al lange tijd ondernemingen om de energie-efficiëntie van hun processen te optimaliseren en zo veel mogelijk energie te besparen. Om nog meer ondernemingen aan te zetten om hieraan aandacht te besteden, gaan enkele nieuwe maatregelen van start.

 • Europese Commissie presenteert nieuwe Europese innovatieagenda

  Europese Commissie presenteert nieuwe Europese innovatieagenda

  9 juli 2022

  Op 5 juli 2022 heeft de Commissie een nieuwe Europese innovatieagenda aangenomen om Europa een koppositie te geven in de nieuwe golf van deeptech-innovatie en start-ups. De innovatieagenda zal Europa helpen om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor het aanpakken van de meest dringende maatschappelijke uitdagingen, en om deze technologieën op de markt te brengen.