Honderd Vlaamse partners tekenen engagementsverklaring voor circulaire transitie

Gepubliceerd op 25 april 2022

Secretaris-generaal Johan Hanssens ondertekent voor het Departement EWI de engagementsverklaring.

Maandag hebben meer dan 500 personen deelgenomen aan de Circular State of The Union 2022. Honderd Vlaamse partners tekenden een engagementsverklaring om binnen zes domeinen de circulaire transitie van de Vlaamse economie waar te maken.

De domeinen zijn circulair bouwen, innovatie via de bio-economie, circulaire chemie en kunststoffen, meer recyclage en hergebruik in de maakindustrie en minder verspilling in onze voedselketen en waterkringlopen

Minister Crevits: "Het moet onze ambitie zijn om tegen 2030 het hergebruik van onze materialen of de recyclage ervan te verdubbelen. Vandaag zijn we al voor 21% circulair in Vlaanderen. Dat cijfer moet omhoog, voor ons milieu, maar ook voor onze onafhankelijkheid van het buitenland en de tewerkstelling in onze economie.”

De samenwerking is een belangrijke mijlpaal voor de circulaire economie in Vlaanderen waar Vlaams ministers Hilde Crevits en Zuhal Demir al fors in investeerden: zo’n 120 miljoen tussen 2019 en 2022 aan circulaire innovaties

Mieke Houwen
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren

Dit kan je ook interesseren

05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.
01 december 2023

Hoorzitting 'Stand van zaken circulaire economie'

Naar aanleiding van het Europese voorzitterschap in 2024 hielden de leden van de EWI-commissie een hoorzitting over de stand van zaken van de circulaire economie in Vlaanderen.
22 mei 2023

Circulaire economie en recycling centraal op Raad Concurrentievermogen

Vandaag kwamen de Europese ministers samen in Brussel voor de Raad Concurrentievermogen. Op het programma stonden onder andere besprekingen over de Critical Raw Materials Act (CRMA), de Net-Zero Industry Act (NZIA) en de Ecodesign verordening.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.