Richting Morgen mediacampagne gestart

Filter items
Nieuws
26 oktober 2012

Start Mediacampagne Richting Morgen

Vandaag start de nieuwe campagne voor ‘Richting Morgen’. Gedurende enkele weken zullen op initiatief van minister Ingrid Lieten verschillende rolmodellen wetenschap een gezicht geven. "Wetenschap, technologie en innovatie zijn voor het grote publiek nog altijd een ver-van-mijn-bed-show. Als Minister van Innovatie wil ik daar verandering in brengen", zegt minister Ingrid Lieten. Daarom werkte ze begin dit jaar een beleidsplan uit om wetenschap tastbaar te maken en dichter bij de bevolking te brengen. ‘Richting Morgen’ is een oproep aan iedereen om open te staan voor de mogelijkheden van wetenschap, technologie en innovatie en zich hiervoor te engageren.

De mediacampagne brengt getuigenissen van een wetenschapper, een ondernemer en een stand-up comedian. Stand-up comedian Henk Rijckaert toont aan dat er zelfs een verband is tussen wetenschap en humor. Ondernemer Jochim Aerts droomt ervan om de snelste fietsen ter wereld te bouwen. Professor Veronique Van Speybroeck verlegt dan weer grenzen via excellent wetenschappelijk onderzoek en wijst via nanotechnologie de weg naar een duurzame toekomst.

De campagne loopt drie weken en verschijnt vanaf eind oktober 2012 op drie halve pagina’s in alle Vlaamse kranten, evenals in magazines als Humo, Knack, Dag Allemaal, Joepie en TV Familie. In bijlage vindt u de advertenties en de verhalen van de drie rolmodellen.

Website Richting Morgen

Naast de campagne in kranten en tijdschriften wordt de website www.richtingmorgen.be gelanceerd. Surfers komen in contact met een aantal initiatiefnemers in Vlaanderen die samen met de Vlaamse overheid wetenschap, technologie, innovatie en creativiteit in de kijker zetten. “Elk op hun manier timmeren ze mee aan de weg richting morgen. De rubriek agenda wijst de weg naar leuke en leerrijke evenementen voor jong en oud. Bovendien kunnen bezoekers ook op de website terecht met al hun wetenschappelijke vragen", legt minister Ingrid Lieten uit.

Wedstrijd op Facebook

Een campagne die een grotere participatie in wetenschap, innovatie en technologie in de maatschappij nastreeft, kan niet louter gebaseerd zijn op eenrichtingsverkeer. Aan de hand van een wedstrijd via de Facebook www.facebook.com/richtingmorgen/wedstrijd wordt de campagne ook interactief. Bezoekers worden gevraagd hun eigen foto op te laden, met het logo met de pijl ‘Richting Morgen’.

De te winnen prijzen zijn:

  • een hoofdrol in de volgende advertentiegolf, die verschijnt in tal van kranten en magazines, inclusief een gratis fotoshoot;
  • een boottocht op het gloednieuwe onderzoeksschip Simon Stevin waar enkele wetenschappers van dichtbij gevolgd kunnen worden bij het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek op de Noordzee;
  • 50 duotickets voor Technopolis;
  • 10 duotickets voor de Zoo van Antwerpen of Planckendael.

Komende activiteiten

In het kader van de campagne ‘Richting Morgen’ is er dit najaar op initiatief van Ingrid Lieten nog heel wat te doen rond wetenschap en innovatie.

Zo palmt Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit, op 10 en 11 november, heel Turnhout in voor het Festival van de Creativiteit. Op twaalf verschillende locaties in de stad zal het brede publiek kennis kunnen maken met het kruim van de Vlaamse innovatieve bedrijven en met een staalkaart van de creatieve industrie. Een bedrijvenparcours, workshops voor kinderen, mode, design, nieuwe media en nog zoveel meer. Voor het volledige programma, kan u terecht op www.festivalvandecreativiteit.be.

Op zondag 25 november 2012 wordt de tweede editie van de Dag van de Wetenschap georganiseerd. De dag wordt gecoördineerd door Technopolis® en mede-georganiseerd met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties. Zij tonen hun wetenschappelijk onderzoek en technologische innovaties op verschillende locaties in Vlaanderen aan de hand van workshops, interactieve activiteiten, demonstraties, lezingen en tentoonstellingen op 75 locaties. Op die manier geven zij inzicht in wetenschap en technologie en enthousiasmeren ze voor de ontwikkelingen en praktische toepassingen ervan in het dagelijkse leven. Meer info vindt u op www.dagvandewetenschap.be.

Persinfo

Lot Wildemeersch, woordvoerster minister Ingrid Lieten, 0477 810 176 – lot.wildemeersch@vlaanderen.be

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Laatste tweets