Speurgids Ondernemen & Innoveren 2011 nu beschikbaar

Gepubliceerd op 25 juli 2011

De Speurgids Ondernemen & Innoveren is de nieuwe naam voor de jaarlijkse publicatie van het departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid, die het overheidsbudget voor Economie, Wetenschap en Innovatie in het licht zet. De nieuwe editie is nu beschikbaar en biedt ook dit keer een transparant overzicht van de overheidskredieten die in 2011 binnen het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie voorzien werden en waarmee de Vlaamse Regering het beleid gestalte geeft.

Speurgids.be

Op de website www.speurgids.be vindt u de nieuwste cijfers voor 2011. De Speurgids Ondernemen & Innoveren biedt u de vertrouwde analyses van de middelen voor het wetenschaps- en innovatiebeleid en plaatst ze in tijdsreeksen vanaf 1993 tot heden.

Inhoud

Daarnaast komen de instrumenten van het beleidsdomein EWI die bijdragen tot meer en sterkere "open ondernemers" uitdrukkelijk aan bod. meer groene economie met behulp van de Ecologiepremie, de Waarborgregeling om bedrijven door (de naweeën van) de crisis te loodsen, de KMO-Portefeuille, het TINA-fonds als nieuw instrument voor het realiseren van een meer innovatieve en kennisintensieve Vlaamse economie waarmee de Vlaamse Regering werk maakt van de ViA-doorbraak Innovatiecentrum Vlaanderen, … Het zijn maar enkele van de slagkrachtige maatregelen die mee de duurzame transformatie van het Vlaamse economische weefsel mogelijk moeten maken.

De Speurgids Ondernemen & Innoveren biedt analyses van de overheidsinspanningen voor O&O, een kernindicator voor het innovatiebeleid, met een link naar het aandeel van de overheid in de O&O-intensiteit, de zogenaamde 1%-norm. Om de internationale positie van Vlaanderen te duiden, worden de O&O-overheidsinspanningen van Vlaanderen vergeleken met die van andere landen.

Meer info

www.speurgids.be

Dit kan je ook interesseren

15 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 maart 2024)

O.a. wijziging reglementair kader Odysseusprogramma.
15 maart 2024

Flanders Technology & Innovation festival zet Vlaamse expertise tien dagen lang in de kijker

Deze middag werd in het Gentse Wintercircus het officiële startschot gegeven van het tiendaagse Flanders Technology & Innovation festival. Het technologie- en innovatiefestival moet de Vlaamse expertise in beide domeinen tien dagen lang in de kijker zetten.
15 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (14 maart 2024)

Vraag om uitleg over de sluiting van een vestiging van het chemiebedrijf Celanese Corporation en over kmo's die moeilijkheden ervaren om geld te lenen bij de bank.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.