Supernova: eind september vierdaagse hoogmis van de technologie in Antwerpen

Filter items
Nieuws
20 maart 2018

Van 27 tot en met 30 september zal in Antwerpen het technologiefestival SuperNova plaatsvinden. Vier dagen lang zal op het Antwerpse Eilandje alles in het teken staan van technologie en vernieuwing.

"Met SuperNova willen we de wereld aan Vlaanderen laten zien en omgekeerd", zegt Pascal Cools, directeur van Flanders DC, een van de organisatoren van het festival.

De vierdaagse hoogmis van de technologie wordt georganiseerd door Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemen in de creatieve industrie, en Scale-Ups.eu, een platform dat technologiebedrijven wil helpen doorgroeien. Het festival krijgt ook de steun van de Vlaamse overheid.

Naast een tweedaagse betalende conferentie met internationale sprekers is er onder meer nog een technologiebeurs en een gratis publieksspektakel waar het publiek kan kennismaken met allerlei innovaties op het vlak van wonen, werk, voeding, winkelen, ...

Zo wordt de mogelijk impact van robotten op de werkvloer tastbaarder gemaakt, net als de mogelijke impact van zelfrijdende voertuigen op onze mobiliteit.

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters kijkt uit naar SuperNova. "Op SuperNova willen we iedereen laten proeven van de wereld van morgen. We staan op de drempel van een fantastische tijd. Een bezoekje aan SuperNova zal je nog meer zin doen krijgen in alle technologische evoluties die op ons afkomen."

 

Meer informatie is terug te vinden op: www.supernovafest.eu

(Bron: Belga)

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • VARIO-advies: Overheidssteun voor Dual Use en Militaire O&O&I

  18 april 2018

  Op 6 februari 2018 ontving VARIO een vraag om advies van Vlaams minister Philippe Muyters over de wenselijkheid van een actualisering van de omzendbrief 1994 m.b.t. steun aan onderzoeksprojecten met een mogelijke militaire affiniteit, de zgn. richtlijn Van den Brande. Na grondig onderzoek van de problematiek in een internationale context kwam VARIO tot de conclusie dat een actualisering nodig was.

 • Nieuwe campagne gaat op zoek vragen van Vlaming voor de wetenschap

  Nieuwe campagne gaat op zoek vragen van Vlaming voor de wetenschap

  17 april 2018

  Op welke vragen wil de Vlaming dat de wetenschap een antwoord biedt? Dat is het uitgangspunt van de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’. Tot en met 27 mei kan elke Vlaming zijn prangende vraag indienen. Uit alle vragen wordt later dit jaar een heuse Vlaamse Wetenschapsagenda gedistilleerd.

 • Nood aan strategisch plan rond artificiële intelligentie in Vlaanderen (KVAB)

  Nood aan strategisch plan rond artificiële intelligentie in Vlaanderen (KVAB)

  16 april 2018

  Er is in Vlaanderen nood aan een strategisch plan rond artificiële intelligentie (AI). Dat is een van de aanbevelingen van de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB) in een standpuntnota over AI en de toekomst ervan. "AI kan een positieve kracht zijn in een maatschappij, als de nodige maatregelen worden genomen om onderzoek, ontwikkeling en kennis breed te verspreiden", zegt co-auteur prof. em. Luc Steels.

 • Wij zoeken een 'beleidsmedewerker digitale economie'

  16 april 2018

  De beleidsmedewerker werkt o.a. mee aan de verdere uitbouw van het Vlaams economisch beleid, bouwt specifiek een inhoudelijke expertise op met betrekking tot de digitalisering van de economie en volgt de actuele technologische tendensen op het vlak van digitalisering die van invloed zijn op de Vlaamse economie. Heb je interesse in deze functie? Solliciteer ten laatste op 27 april 2018 ‘s avonds.

 • "Het internet. Ook uw zaak": van sensibilisering naar actie

  "Het internet. Ook uw zaak": van sensibilisering naar actie

  16 april 2018

  Vandaag heeft Vlaams minister van Economie Philippe Muyters de aftrap gegeven van fase 2 van de e-commercecampagne “Het Internet. Ook uw zaak”. In deze fase ligt de focus op het aanzetten tot actie. De campagne moet lokale handelaars de nodige praktische kennis en ervaring geven om ook gebruik te maken van het potentieel van e-commerce.