Tweede PIO-oproep: 28 projectaanvragen

Filter items
Nieuws
7 december 2017

28 aanvragen

Van 27 september tot 1 december 2017 liep de tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen gericht op de aankoop of ontwikkeling van innovatieve oplossingen door publieke organisaties.

Het PIO-team ontving maar liefst 28 aanvragen.

Digitalisering en duurzaamheid

De meerderheid van de projectvoorstellen is gericht op digitalisering, zij het in zeer uiteenlopende domeinen en sectoren, zoals Zorg en Gezondheid, Werk, Vorming, (Sociale) Economie, Bestuur en in de mediasector.

Daarnaast zijn er ook een aantal projecten gefocust op duurzaamheid (energie, klimaat, sluiten van kringlopen, enz.), eveneens binnen uiteenlopende domeinen (Onderwijs, Wonen, Mobiliteit en Infrastructuur).

Tot slot zijn er nog enkele projectvoorstellen die niet onder de voorgaande categorieën vallen, o.a. binnen Zorg en Gezondheid, Mobiliteit en Infrastructuur, en Sport. 

Februari 2018

De 28 aanvragen gaan nu voor advies naar het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Ten laatste begin februari 2018 wordt duidelijk met welke voorstellen we aan de slag gaan. 

In het voorjaar van 2018 volgt een derde oproep. Lees hier hoe u zelf een projectvoorstel kunt indienen.

 

Algemene brochure

Bestel uw exemplaar per post

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)
Projectleider
0477 40 29 46

Meer nieuws

 • EU-nieuws deze week |

  EU-nieuws deze week | 27 juni - 1 jul 2022

  1 juli 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • EU-nieuws deze week | 20 - 24 april 2020

  24 april 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan regeling cofinanciering onderzoek en ontwikkeling in kader van overheidsopdrachten

  Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan regeling cofinanciering onderzoek en ontwikkeling in kader van overheidsopdrachten

  10 december 2017

  Het ‘Programma Innovatieve Overheidsopdrachten’ stimuleert onder meer 'precommercieel innovatief aankopen', waarbij onderzoek- en ontwikkelingsdiensten worden aangekocht door de overheid om tot nieuwe oplossingen te komen. De Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan de regeling van cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten. Over dit besluit wordt nog het advies ingewonnen van de Raad van State. 

 • Grote interesse in marktconsultatie rond spraaktechnologie

  Grote interesse in marktconsultatie rond spraaktechnologie

  6 december 2017

  Op 24 november organiseerde PIO samen met het Vlaams Parlement en Addestino een marktconsultatie voor het project ‘Spraaktechnologie voor verslaggeving Vlaams Parlement (ST-VP)’. Meer dan 35 bedrijven en kennisinstellingen, uit binnen- en buitenland, tekenden present.

 • Nieuwe Europese oproepen ‘innovatieve overheidsopdrachten’

  Nieuwe Europese oproepen ‘innovatieve overheidsopdrachten’

  10 november 2017

  In totaal is in het Horizon 2020-programma voor 2018-2019 124 miljoen euro aan financiering voorzien voor innovatieve overheidsopdrachten.