Vlaams minister Muyters lanceert Amper Slim: jongeren aanmoedigen voor STEM

Filter items
Nieuws
22 maart 2018

STEM

Vandaag werd het project Amper Slim gelanceerd in het Vlaams Parlement. Met Amper Slim wil de Vlaamse overheid jongeren inspireren tot een toekomst in STEM.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics, domeinen waar niet iedereen even snel de weg naar vindt.

Het doel van Amper Slim is om zoveel mogelijk jongeren in Vlaanderen te bereiken, met een focus op de laatste graad van het secundair onderwijs. Dit wordt nagestreefd door het creëren en delen van virale content op de sociale media van Amper Slim en de bijbehorende website.

Volgens Vlaams minister Philippe Muyters is de nood aan STEM-profielen hoog:

“Onze arbeidsmarkt zit vandaag echt verlegen om mensen met een STEM-profiel. In het licht van de steile technologische evolutie van onze economie, zal die vraag in de toekomst alleen maar toenemen. Stellen dat we élk talent nodig hebben, is dus niet zomaar een boutade maar gewoon een reële vraag van onze bedrijven."

"Ik ben ervan overtuigd dat we heel wat jongeren warm kunnen maken voor STEM, als we ze op de juiste manier weten aan te spreken. Dat is dan ook wat we met deze campagne willen bereiken.”

Actieplan Wetenschapscommunicatie

Amper Slim is een gezamenlijk wetenschapscommunicatieproject van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, dat ondersteund wordt binnen het actieplan Wetenschapscommunicatie van de Vlaamse overheid.

Meer info in persbericht onderaan deze pagina

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • EU-nieuws | week 8 - 15 juni 2018

  15 juni 2018

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Vlaams Vredesinstituut publiceert advies en onderzoeksresultaten over IWT-richtlijn

  15 juni 2018

  Het Vlaams Vredesinstituut heeft een nieuw en onderbouwd advies geformuleerd over de eventuele actualisering van de IWT-richtlijn.

 • Slimme steden en gemeenten: verslag hoorzitting Vlaams Parlement

  15 juni 2018

  Verslag hoorzitting met Pieter Ballon (VUB), Nils Walravens (imec), Ingrid Reynaert (Smart Cities), Freek Couttenier (Agoria), Mieck Vos (VVSG) en Nathalie Dumarey (VVSG).

 • Verslag Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid (14 juni 2018)

  15 juni 2018

  O.a. Vraag om uitleg over de opvolging van een Vlaamse ruimtevaartstrategie en de ontwikkeling van een automatisch fraudedetectiesysteem.

 • Schriftelijke vragen deze week | week 21

  Schriftelijke vragen deze week | week 21

  15 juni 2018

  O.a. subisidiërig ecologisch en veilig transport van goederen.