Vlaams minister Muyters lanceert Amper Slim: jongeren aanmoedigen voor STEM

Filter items
Nieuws
22 maart 2018

STEM

Vandaag werd het project Amper Slim gelanceerd in het Vlaams Parlement. Met Amper Slim wil de Vlaamse overheid jongeren inspireren tot een toekomst in STEM.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics, domeinen waar niet iedereen even snel de weg naar vindt.

Het doel van Amper Slim is om zoveel mogelijk jongeren in Vlaanderen te bereiken, met een focus op de laatste graad van het secundair onderwijs. Dit wordt nagestreefd door het creëren en delen van virale content op de sociale media van Amper Slim en de bijbehorende website.

Volgens Vlaams minister Philippe Muyters is de nood aan STEM-profielen hoog:

“Onze arbeidsmarkt zit vandaag echt verlegen om mensen met een STEM-profiel. In het licht van de steile technologische evolutie van onze economie, zal die vraag in de toekomst alleen maar toenemen. Stellen dat we élk talent nodig hebben, is dus niet zomaar een boutade maar gewoon een reële vraag van onze bedrijven."

"Ik ben ervan overtuigd dat we heel wat jongeren warm kunnen maken voor STEM, als we ze op de juiste manier weten aan te spreken. Dat is dan ook wat we met deze campagne willen bereiken.”

Actieplan Wetenschapscommunicatie

Amper Slim is een gezamenlijk wetenschapscommunicatieproject van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, dat ondersteund wordt binnen het actieplan Wetenschapscommunicatie van de Vlaamse overheid.

Meer info in persbericht onderaan deze pagina

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • VARIO-Memorandum 2019-2024: "Vlucht vooruit. Bestemming: top 5 kennisregio’s"

  VARIO-Memorandum 2019-2024: "Vlucht vooruit. Bestemming: top 5 kennisregio’s"

  17 december 2018

  Onder de titel ‘Vlucht vooruit. Bestemming: top 5 kennisregio’s’ heeft VARIO een memorandum voorbereid voor onze beleidsmakers in de aanloop naar de Vlaamse verkiezingen. Het memorandum geeft aan waar de prioriteiten in de komende jaren moeten liggen, wil Vlaanderen van de huidige 46ste plaats opklimmen tot de top 5 van Europese kennisregio’s.

 • Nieuwe brochure licht toe hoe je de onderzoeksgegevens van FRIS gebruikt

  FRIS: nieuwe brochure van Vlaamse onderzoeksportaal licht toe hoe je de onderzoeksgegevens gebruikt

  16 december 2018

  Met FRIS, het Vlaamse onderzoeksportaal, wonnen we de Agoria e-Gov Awards 2018. De nieuwe FRIS-brochure licht toe hoe je de gegevens van meer dan 75.000 onderzoekers, 30.000 onderzoeksprojecten en 300.000 wetenschappelijke publicaties kunt consulteren via de webportaal en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de open data van FRIS en je eigen app kunt ontwikkelen.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (14 december 2018)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (14 december 2018)

  14 december 2018

  O.a. STEM-addenda bij de sectorconvenants in het kader van het werkgelegenheidsbeleid en convenant met Expertisecellen Wetenschapscommunicatie.

 • Vlaamse Regering keurt 13 STEM-addenda goed bij de sectorconvenants

  Vlaamse Regering keurt 13 STEM-addenda goed bij de sectorconvenants

  14 december 2018

  De Vlaamse Regering keurt nu 13 STEM-addenda goed voor 2019 bij lopende sectorconvenants. Via de voorgestelde STEM-addenda wil men de sectoren in het STEM-beleid responsabiliseren.

 • Vlaamse Wetenschapsagenda: FWO bundelt ruim tienduizend vragen van burgers

  Vlaamse Wetenschapsagenda: FWO bundelt ruim tienduizend vragen van burgers

  14 december 2018

  Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) in Vlaanderen is vrijdag de Vlaamse Wetenschapsagenda voorgesteld, met daarin 10.599 vragen over de toekomst voor de wetenschap. De Vlamingen stelden de meeste vragen over fundamentele wetenschappen, de afvalproblematiek en de grenzen van onze natuurlijke grondstoffen.