Vooraankondiging oproep: impact ontginning nodules uit diepzee

Filter items
Nieuws
20 juli 2017

Diepzeemijnbouw

Op 1 augustus lanceren de lidstaten van JPI Oceans een gezamenlijke oproep voor voorstellen m.b.t. de studie van de milieu-impacten en -risico's verbonden met diepzeemijnbouw.

Vlaanderen (departement EWI) zal deze oproep financieel ondersteunen met een ad hoc subsidie voor mogelijke Vlaamse deelnemers.

Deze oproep gaat gepaard met het gebruik van het onderzoeksschip Sonne dat begin 2019 actief zal zijn in de Clarion-Clipperton Fracture Zone (subequatoriaal oostelijk deel van de Stille Oceaan).  

Voorinschrijving

Onderzoeksvoorstellen kunnen ingediend worden tussen 1 augustus en 1 november 2017.  Elk voorstel moet onderschreven zijn door onderzoekers van op zijn minst 3 financierende partnerlanden. 

Op 1 augustus zal de finale lijst van financierende organisaties beschikbaar zijn alsook de onderwerpen die aangekaart moeten worden in de projectvoorstellen. De voorlopige lijsten kunnen nu reeds geraadpleegd worden op de JPI Oceans website.

Een voorinschrijving waarbij u interesse toont in potentiële deelname is nu reeds mogelijk.

Alle verdere info via http://www.jpi-oceans.eu/news-events/news/joint-call-pre-announcement-impacts-deep-sea-nodule-mining

 
Een kaart van de ISA met de exploratiezones voor mangaannodules die in de Stille Oceaan aan verschillende consortia werden toegekend.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Gert Verreet

Afdeling Onderzoek
Beleidsmedewerker
02 553 60 01