Al meer dan 2000 overbruggingsleningen goedgekeurd

Gepubliceerd op 13 april 2023

Sinds 28 februari 2022 biedt de Vlaamse Regering de overbruggingslening aan. Deze maatregel, oorspronkelijk bedoeld om liquiditeitssteun te bieden aan ondernemingen getroffen door Covid-19, bleek zeer succesvol om ondernemingen te ondersteunen doorheen de crisis.

Daarom werden op voorstel van Vlaams minister van Economie Jo Brouns ook nieuwe vormen van de overbruggingslening in het leven geroepen, naar aanleiding van het conflict in Oekraïne en de daaropvolgende energiecrisis.

VLAIO keurde al meer dan 2000 overbruggingsleningen goed. Dat komt overeen met een totaalbedrag van meer dan 250 miljoen euro. Zo helpt deze Vlaamse Regering, samen met VLAIO en PMV, gezonde ondernemingen met een acute liquiditeitsnood.

Dit kan je ook interesseren

04 januari 2023

Vernieuwde overbruggingslening loodst alle gezonde ondernemingen doorheen de energiecrisis

Sinds 28 februari van vorig jaar biedt de Vlaamse Regering de overbruggingslening aan. Op voorstel van Vlaams minister van Economie Jo Brouns besloot de Vlaamse Regering om de overbruggingslening verder uit te breiden in het kader van de huidige energiecrisis.
10 november 2022

Vlaamse Regering keurt hoger plafond voor overbruggingslening goed

De Vlaamse Regering heeft het licht op groen gezet voor de uitbreiding van de overbruggingslening.  Zo wordt het plafond van de bestaande overbruggingslening opgetrokken tot maximaal twee miljoen euro en wordt het toepassingsgebied uitgebreid naar grote ondernemingen.
10 oktober 2022

Vlaamse bedrijven kunnen een beroep doen op uitgebreide overbruggingslening

Vlaamse bedrijven die in acute liquiditeitsnood verkeren, kunnen een beroep doen op de uitgebreide overbruggingslening. 

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.