Europees voorzitterschap: overzicht evenementen en nieuws

Gepubliceerd op 30 oktober 2023

Van 1 januari tot 30 juni is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Ook Vlaanderen zal daarin een belangrijke rol spelen.

Zo zal Vlaanderen België vertegenwoordigen als voorzitter van de Raad van de EU voor de luiken Industrie, Jeugd, Cultuur, Media en Visserij.  Daarnaast neemt Vlaanderen ook de Belgische stoel op als woordvoerder voor de luiken Interne markt, Volksgezondheid, Vervoer, Onderwijs, Sport, Visserij en Landbouw.

Op onze pagina 'Europees Voorzitterschap' bieden we alvast een overzicht van alle voorzitterschapsevents waar ons Departement EWI bij betrokken is en brengen we het belangrijkste Europese EWI-nieuws samen.

Naar de pagina 'Europees voorzitterschap'

Annelien Siau
Communicatie & Events
Staf
Margo Degreef
Communicatiemedewerker
Staf
Jules Liekens
Communicatiemedewerker
Staf

Dit kan je ook interesseren

12 februari 2024

Europese ministers van Interne Markt & Industrie komen samen in Thor Park Genk

Op 8 en 9 februari 2024 was België het toneel voor een belangrijk tweedaags evenement voor ministers van industrie en interne markt. Het overleg focuste op manier waarop Europa een blijvend gunstig klimaat (beleid) kan scheppen voor de industrie, en hoe de eengemaakte markt kan worden ingezet als kerninstrument om een diepgaande transitie te bewerkstelligen en de sociale cohesie te bevorderen.
11 december 2023

Vlaamse prioriteiten tijdens het EU-voorzitterschap

Conform de Belgische staatsstructuur zal Vlaanderen - net als de overige gemeenschappen en gewesten - nadrukkelijk een eigen rol opnemen tijdens het EU-voorzitterschap.
20 november 2023

High Level Group Concurrentievermogen en Groei

Op donderdag 16 november 2023 vergaderde in Brussel de High Level Group Concurrentievermogen en Groei van de Europese Unie voor de tweede en laatste keer onder het Spaanse voorzitterschap van de EU. Op de agenda stond o.a. de toekomst van de interne markt en de groene en digitale transitie voor kmo's.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.